EREDMÉNYEK

25. HELL Miskolc Rallye a MENTO kupáért - Rallye1 25. HELL Miskolc Rallye a MENTO kupáért - Historic CREDOBUS Miskolc Rallye2 2019 - Rallye2

Ezüstös évkezdet

Létrehozva 2019. április 15. (hétfő)

Ezüstös évkezdetTurán Frigyes és Bagaméri László már az évadnyitó Credobus Eger Rallye-n felállhatott a dobogóra, ugyanis kategóriáját az összetett második helyen zárta a Turán Motorsport párosa. A Mátraalmás-Szuha-Parádsasvár gyorsaságin mindkét nap, mindkét irányban a leggyorsabbak voltak, viszont a jobb minőségű aszfaltos pályákon nem bírtak a Vincze Ferenc, Bacigál Igor kettőssel. A plusz pontoknak köszönhetően viszont a két éllovas között csupán minimális különbség alakult ki Egerben.

- A szombati defekt és a jobb hátsó lengéscsillapító sérülését követően egy megújult, tökéletes Ford Fiesta R5-tel kezdhettük meg a verseny záró napját – értékelt Turán Frigyes. – A csapatvezetés profin oldotta meg a váratlan problémát, szerencsére Bécsben talált egy hozzáférhető alkatrészt még az éjszaka alatt, amit időt és energiát nem kímélve a reggeli szerviz idejére Egerbe szállított. Ezúton is köszönjük nekik, hogy így hibátlan autóval folytathattuk a szezonnyitót. Egyértelműen a Mátraalmás-Szuha-Parádsasvár gyorsaságira helyeztük a hangsúlyt, fontos szakasz volt ez számunkra, amit végül kétszer is sikerült megnyernünk. Végig nagy csatát vívtunk az első helyért Vincze Feriékkel, akiktől csupán 8.8 másodperc választott el a legvégén. Szombaton sajnos nekimentünk egy lassítónak, amiért tíz másodperc büntetést kaptunk, ha az nincs, meg lehetett volna az első hely is, de összességében így is elégedettek vagyunk.

Bagaméri László hozzáfűzte: végig jó tempót autóztak, folyamatosan változtattak a beállításokon, sokat tanultak a hétvége alatt, a tudást pedig viszik magukkal az évad következő versenyeire.

- Boldog vagyok, nekünk ez a második hely most felért egy győzelemmel és a végelszámolásnál is jól fognak jönni az Egerben szerzett pontok – mondta mosolyogva Frici. – Örülünk, hogy ennyien kilátogattak a pályára szurkolni nekünk, ez mindig sok erőt ad egy versenyzőnek. Ezúton is gratulálunk Vincze Feriéknek, akik egész hétvégén kiegyensúlyozottan autóztak és nagyon gyorsak voltak, de bízunk benne, hogy legközelebb őket is meg tudjuk fogni.