EREDMÉNYEK

25. HELL Miskolc Rallye a MENTO kupáért - Rallye1 25. HELL Miskolc Rallye a MENTO kupáért - Historic CREDOBUS Miskolc Rallye2 2019 - Rallye2

Rajt, maximális pontszámmal

Létrehozva 2019. április 14. (vasárnap)

Rajt, maximális pontszámmalSzenzációs futamgyőzelemmel kezdte a hazai ralibajnokságot Vincze Ferenc és Bacigál Igor. Az R5-ös Skoda Fabiával a kettős az abszolút első hely mellett a power stage-en is eredményesen szerepelt, így maximális pontszámmal távozhattak a Credobus Eger Rallye-ról.

A Korda Racing öt versenyzőpárossal érkezett a magyar ralibajnokság szezonnyitó állomására, a Credobus Eger Rallyra. A hagyományosan aszfaltos pályákból álló futam rendhagyó módon, egy szuperspeciál szakasszal kezdődött, amely ezúttal beleszámított a verseny értékelésébe. A Korda Racing számára tökéletesen indult a verseny, hiszen péntek este Vincze Ferenc és Bacigál Igor foglalta el az első helyet. Szombaton újabb kilenc szakasszal folytatódott a verseny, melyeken tovább dominált az R5-ös Skoda, a kilenc szakaszból hetet megnyerve, közel 20 másodperces előnnyel foglalták el az első helyet. A befejező napon helyezésük megszerzése érdekében a csapat a biztonságra fektette a legnagyobb hangsúlyt, de a megrendezett hat gyorsasági szakaszból hármat így is hoztak, közte a záró power stage-et, így elsőként gurulhattak fel a Dobó téren felállított céldobogóra.

- Fantasztikus verseny volt, gratulálok az egész csapatnak – mondta a célban Korda Erik csapatvezető. – Ahogy azt már a verseny előtt is említettem, idén a bajnoki címet szeretnénk megszerezni, ehhez pedig sikerült megtennünk az első nagy lépést. Ezt a sikert is a remek csapatmunkának köszönhetjük, mindenki maximálisan hozzátette a magáét a győzelemhez. Nagyon jól sikerültek a fejlesztéseink és a verseny előtti tesztek, a srácok ismét tökéletes autót adtak a versenyzők alá, Ferike és Igor pedig nemcsak szélvész gyorsak voltak, a megrendezett 16 gyorsaságiból 11-et megnyertek, hanem mindemellett nagyon érett versenyzést mutattak be, úgy érzem megérdemelten szereztük meg a győzelmet.

Vincze Ferenc ha még nem is számít egri specialistának, de közeledik hozzá. 2017 őszén a hevesi szezonzárón szerezte meg pályafutása első abszolút győzelmét, most pedig ismételni tudott.

- A Dobó-téri környezetben nagyszerű érzés ünnepelni – fogalmazott a Credobus Eger Rallye győztese. – Egész hétvégén sikerült dominálnunk, aminek rettentően örülök. Komoly csatát vívtunk Friciékkel, amely csak a végén dőlt el. Erre számítok egész évben, de az is látszik, hogy az élmezőnyben mindenki sokat gyorsult. Mi is ezen vagyunk, ezt a jó formát szeretnénk átmenteni az áprilisi Miskolc Rallye-ra.