HELL 23. Miskolc Rallye

Idén az ORC-ben indulnak

Létrehozva 2017. március 19. (vasárnap)

Idén az ORC-ben indulnakFriedmann Zsolt és dr. Kovács Annamária az amatőr sorozatban kezdték rallys pályafutásukat. Ezt követően jött a Rallye2 mezőnye, tavaly pedig már az első osztályban láthattuk őket versenyezni. A páros - rajtuk kívülálló okok miatt - 2017-ben ismét váltani kényszerül.

- Nekünk maradt az R4-es Mitsubishi, így az új rendelkezések miatt nem mehetünk a 2. géposztályban. Ha jól tudom, ebben az évben már P csoport sem lesz, tehát az ORC-ben fogunk versenyezni, oda illik be az autónk – kezdte Friedmann Zsolt. - Jó hír, hogy ugyanannyi kilométert kapunk, mint az ORB és velük együtt autózhatunk, úgyhogy van kedvünk versenyezni idén is. Nekem és navigátoromnak is növekedtek a munkahelyi feladataink, de igyekszünk minden versenyre felkészülni, és aktívan részt venni a bajnoki pontvadászatban.

A miskolci pilóta kettős érzéssel várja az új bajnokság rajtját, de azonnal hozzátette: erről nem a szezon tehet. Nagyon örül annak, hogy a hazai futamát egy újabb „hazai”, az ózdi követi majd. 2016-ben az észak-borsodi városban az abszolút értékelés tizedik helyén zártak, ezzel szerezték meg az első ORB-s pontjaikat. Ezúttal viszont – vélhetően - nem tudnak majd rajthoz állni a második aszfaltos hétvégén, mert állapotos feleségével akkora várják kisfiúk születését.

- Érdekes, hogy a legszebb miskolci futamhoz kapcsolódó emlékeim abból az időből származnak, amikor még kívülről, szurkolóként figyeltem az eseményeket. A 2000-es évek elejére gondolok, egy kicsit visszasírom azt a hangulatot, ami akkoriban a népkerti salakon uralkodott. Országszerte ismert volt a salakprológ, versenyzőként viszont már közel sem kaptuk azt az érzést, amit egykor szurkolóként átéltem – emlékezett vissza Friedmann Zsolt. - Kicsit méltánytalan ahogy idén készülünk a szezonnyitó futamra, szinte biztos, hogy nálunk mindenki több energiát fektet az első versenybe. Nekünk a mindennapi munkánk ezt nem engedi meg. Az autónk átesett a szokásos téli felújításán, mi pedig próbáljuk úgy szervezni az életünket, hogy legalább a verseny hetén a rallyra tudjunk koncentrálni. Igazából majd csak a pályabejárások idején tudunk ráhangolódni az adott futamra.